A történet
A produkcióról
SzereplQk
Alkotók
Intercom Online
Egy állatvédő csoport behatol egy laboratóriumba, ahol emberszabású majmokon folytatnak kísérleteket. Rács mögött láncra vert csimpánzokat találnak, akiket iszonyú, erőszakos jeleneteket bemutató filmek nézésére kényszerítettek. A halálra rémült kutató hiába figyelmezteti őket, hogy az állatok „fertőzöttek”, a csoport tagjai szabadon engedik a majmokat, amelyek azonnal rájuk támadnak.
28 nappal később… A biciklis futár Jim (Cillian Murphy) egy kihalt londoni kórház intenzív osztályán tér magához a kómából. Zavarodottságában fel-alá járkál a folyosókon és a különböző osztályokon, ahonnan, miután senkit sem talál, az utcára megy, hogy segítséget keressen. Az árnyékok egyre hosszabbra nyúlnak, Jim pedig egy templomba húzódik, ahol hegyekbe hányva hullákat talál. Hirtelen zajt hall, és észreveszi, hogy egy pap is jelen van a templomban, azonban a férfi villámgyors mozgása, vérben úszó szemei és vérfagyasztó sikolyai az utcára kergetik Jimet. Több „fertőzött” is felfigyelt a zajra, Jim pedig a pániktól zavarodottan menekülőre fogja a sötét utcákon, amint egyre növekvő horda veszi üldözőbe.
Egy összetákolt Molotov-koktél robbanása új „túlélők”, Selina (Naomie Harris) és Mark (Noah Huntley) érkezését jelzi. Hajszál híján, de sikerül Jimet biztonságos helyre vinniük, ahol elmagyarázzák neki a fertőzés folyamatát. Elmondják neki, hogy a vírus vérrel terjed, másodpercek leforgása alatt hatalmába keríti a fertőzöttet, valamint azt, hogy már egész Nagy-Britanniában elterjedt a vírus, arra pedig nincs módjuk, hogy megtudják, a világ többi része is áldozatul esett-e már a fertőzésnek.
Selina és Mark nagy nehezen rááll, hogy segítenek a besokallt Jimnek hazajutnia Deptfordba szüleihez, ám döntésük szörnyű következményekkel jár. Később, amint a város sötét utcáin osonnak át, Selina és Jim villanyfényt pillantanak meg egy toronyházban. Azonnal odasietnek, abban a reményben, hogy túlélőkre lelnek. A furcsa páros, akire rábukkannak, apa és lánya, Frank (Brendan Gleeson) és Hannah (Megan Burns), akiknek vízkészletük vészesen fogy, miközben azt tervezik, hogy megpróbálnak biztonságosabb menedéket találni.
A kis csapat egyelőre a toronyházban marad, ahonnan egy automata által ismételt rádióadást fognak. Manchesterben egy katonákból álló csoport, Henry (Christopher Eccleston) vezetése alatt azt állítja, hogy megtalálta a „választ” a fertőzésre, és arra kérnek minden túlélőt, hogy csatlakozzanak hozzájuk egyik úttorlaszuknál. Nem találván más gyakorlati alternatívát, a csapat északnak indul Frank fekete taxijában, de nem sejtik, hogy a java még hátra van.