A Part
CASTRichard utazásaJártál már a Paradicsomban?Így készült a filmKüldj képeslapot!Turista útvonal
leonardo dicaprio

virginie ledoyen

tilda swinton

guillaume canet

robert carlyle

paterson joseph

lars arentz hansen
The StoryBehind the ScenesCrew BiosCast Bios
leonardo dicaprio as richard

LEONARDO DiCAPRIO (Richard), aki 14 éves kora óta színészkedik, mind a kritikusok, mind a nézők elismerését elnyerte. Oscar-díjra jelölték és Arany Glóbusszal díjaztákleonardo dicaprio as richard photo a Gilbert Grape (What´s Eating Gilbert Grape) c. filmben nyújtott alakításáért.

A National Board of Review a legjobb mellékszereplő címére jelölte ebben és az Ez a fiúk sorsa (This Boy´s Life) c. filmben játszott szerepeiért. DiCaprio a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének New Generation Awardját (Új Nemzedék Díja) nyerte el mindkét filmért. Az év legjobb mellékszereplőjének választotta a New York-i Filmkritikusok Szövetsége, illetve a Filmkritikusok Országos Társasága is. Arany Glóbusz Díjra jelölték a James Cameron rendezte Titanicban való alakításáért.

Blockbuster díjra jelölték a Baz Luhrmann rendezte Rómeó és Júliáért (William Shakespeare´s Romeo + Juliet) és a Titanicért. További szerepei: Egy kosaras naplója (The Basketball Diaries), a Gyorsabb a halálnál (The Quick and the Dead), a Teljes napfogyatkozás (Total Eclipse), A Vasálarcos (The Man in the Iron Mask). A Woody Allen rendezte Sztárral szemben (Celebrity) c. filmben is játszott.


Címlap | Richard utazása | Jártál már a Paradicsomban? | Így készült a film | Küldj képeslapot! | Turista útvonal

20th Century Fox Film Logo

™ and © 2000 Fox and its related entities. All rights reserved.
The materials on this web site are not to be sold, traded, or given away. Any copying, manipulation, publishing, or other
transfer of these materials, except as specifically provided in the Terms and Conditions of Use, is strictly prohibited.

.