A történet
A produkcióról
SzereplQk
Alkotók
Fotók
MozielQzetes
Intercom Online
ROBERT RODRIGUEZ-t (író, rendező, vágó, producer) gyerekkorától érdekelte a karikatúra, ill. a filmkészítés, és minden szabadidejét, sőt gyakran a tanulási időt is ezzel töltötte. Az austini University of Texas hallgatója lett, a film szakot vette fel. Ebben az időben kezdett el a Daily Texan c. újságban egy humoros rajzsorozatot "Los Hooligans" címmel, melyet három évig folyamatosan közöltek. Bár először nem vették fel az egyetem kurzusára, az iskolán kívül továbbra is készített szuper 8-as és videofilmeket, és közel 30 rövid filmet fejezett be - kölcsönkamerákkal és egy fillér nélkül. Hamar felfedezte, hogy népes családja (9 testvére) nem csak rajzaihoz nyújt inspirációt, de filmjeihez is alkalmazhatja őket színészként és stábja tagjaiként. Fiatalabb testvérei játszottak az "Austini történetek" c. videosorozatában, mely végül bejuttatta az egyetemre, és ők láthatók a "Bedhead"-ben, mely számos országos fesztiválon nyert díjat, és a PBS televízió is vetítette.
Bemutatkozó filmje, A Zenész - El Mariachi után kétéves produkciós szerződést kötött a Columbiával. Ő írta és rendezte a "Roadracers" c. Showtime-filmet. Jelenleg a "Wild Rodriguez" forgatókönyvén dolgozik Cheech Marinnal, a "Til Death Do Us Part" c. vígjátékon készíti Salma Hayekkel és a "From Dusk Till Dawn"-t forgatja Quentin Tarantino forgatókönyve alapján. 1994-ben a "Four Rooms" c. négyrészes film egyik epizódját írta és rendezte.

BILL BORDEN (producer) pályáját olyan rendezők mellett kezdte, mint Francis Ford Coppola, Ivan Reitman, Harold Ramis és Mel Brooks; részt vett a következő filmekben: "History of the World: Part I.", "Stripes", "Testament", "National Lampoon's Vacation", "One From the Heart". További filmjei: "The Cure", "A Home of Own", "A Midnight Clear", "My Ran Ray".
Taylor Hackford rendezővel a Garni-zóna (An Officer and a Gentleman) c. filmen dolgoztak együtt, s közös munkájuk 6 évig megmaradt a New Visionnél. Filmjeik: La Bamba; "White Nights", "Against All Odds". Részt vett még az "Alien Nation", a "The Man in the Moon" és az Éjszakai rohanás (Midnight Run) munkáiban.

GUILLERMO NAVARRO (operatőr) "Cronos" c. filmje az 1993-as Cannes-i Filmfesztiválon a kritikusok díját kapta, és ezt a filmet nevezték Mexikóból az Oscar-díjra is, akárcsak másik filmjét, a "Cabesa de Vaca"-t. "The Last Kingdom of the Maya" c. National Geographic-filmjéért Emmy-díjra jelölték. A DESPERADO befejezése után szintén Rodriguez filmjeinek forgatásán működik közre.

GRACIELA MAZÓN (jelmeztervező) ismert mexikói képzőművész és látványtervező. A színház számára is dolgozik, önálló kiállításai pedig a világ galériáiban és múzeumaiban láthatók. Filmjei: "Cisco Kid", "La Reina de la Noche", "Frida", "Miroslava" (melyért Arial-díjat nyert), "House of Cards".

CECILIA MONTIEL (látványtervező) perui származású, pályáját építészként kezdte. Első filmes munkája, a "Walker" c. Alex Cox-film-után jött rá, hogy képességeit ezen a területen is jól kamatoztathatja. Azóta látványtervezőként dolgozik. Filmjei: "Sin Compassion", "Patrillero", a "Death and the Compass" BBC-produkció, "Sacrament" az HBO számára, "Floundering", "Roadside Prophets".